Gülnar İlçesi Sakinleri İstihdam Programı

Dünya 04.03.2024 - 10:06, Güncelleme: 04.03.2024 - 10:06 6467 kez okundu.
 

Gülnar İlçesi Sakinleri İstihdam Programı

Gülnar İlçesi Sakinleri İstihdam Programı

Gülnar İlçesi Sakinleri İstihdam Programı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu NGS, 4 güç ünitesi aynı anda inşa edilmekte olup bugün itibarıyla dünyanın yapımı devam eden en büyük nükleer güç santralidir. Projenin Gülnar ilçesi sınırlarında gerçekleştirilmesi nedeniyle, inşaata katılan şirketlerce aktif şekilde Gülnar ilçesi sakinleri istihdam programı yürütülmektedir. Gülnar ilçesi sakinleri istihdam programının amacı, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunarak yerel sakinlere ikamet ettikleri yerde iş sağlamaktır. Bu bağlamda, sakinler için Gülnar Belediyesi binasında; Gülnar Kaymakamlığı, Gülnar Belediyesi ve Titan2ic firmasının katkılarıyla İstihdam Merkezi açılmış ve Merkez’e gelen herkesi mevcut açık pozisyonlar konusunda bilgilendirerek adayların istihdam anketleri ve öz geçmişlerini toplayacak, adayları listeye ekleyecek ve inşaat alanındaki şirketler ve çalışma koşulları hakkında bilgi verecek bir uzman atanmıştır. Program kapsamında yüklenici firmalara kaynakçı, montajcı, elektrikçi, demirci, mekanik ustası, şoför, kalıpçı, işaretçi, düz işçi vs. mavi yakalı ve mühendis, ekonomist, bilişim teknolojileri uzmanı vs. beyaz yakalı personel alımı yapılacaktır. İlçenin kadın nüfusuna yönelik açık pozisyonlara özel önem verilmektedir. Halihazırda, çok sayıda mülakat yapılıp bölgenin 1100’den fazla sakini istihdam edilmiştir. Program kapsamında Gülnar Belediyesi ofisinde her ay düzenlenecek istihdam fuarlarında ilgilenen bütün bölge sakinleri büyük şirketlerin temsilcileri ile görüşerek, pozisyon gereklilikleri, istihdam imkanları, konaklama, ulaşım ve diğer koşullar hakkında soru sorup bilgi broşürleri alabilecektir. İş fuarları programı: - 6 Mart - Öğleden önce TITAN2 IC İÇTAŞ İNŞAAT (JV), öğleden sonra IC IÇTAŞ NÜKLEER Düz işçi, kampta konaklayacak Bekçi, Montajcı ve Sıvacı adaylar ile görüşülecektir. İş fuarlarına katılan diğer şirketler hakkında programın sosyal medya kanallarından bilgi edinebilirsiniz. Sizleri Belediye ofisinde pazartesi-cuma arası saat 8.00’den 17.00’ye kadar görmekten mutluluk duyarız!
Gülnar İlçesi Sakinleri İstihdam Programı

Gülnar İlçesi Sakinleri İstihdam Programı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu NGS, 4 güç ünitesi aynı anda inşa edilmekte olup bugün itibarıyla dünyanın yapımı devam eden en büyük nükleer güç santralidir. Projenin Gülnar ilçesi sınırlarında gerçekleştirilmesi nedeniyle, inşaata katılan şirketlerce aktif şekilde Gülnar ilçesi sakinleri istihdam programı yürütülmektedir.

Gülnar ilçesi sakinleri istihdam programının amacı, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunarak yerel sakinlere ikamet ettikleri yerde iş sağlamaktır. Bu bağlamda, sakinler için Gülnar Belediyesi binasında; Gülnar Kaymakamlığı, Gülnar Belediyesi ve Titan2ic firmasının katkılarıyla İstihdam Merkezi açılmış ve Merkez’e gelen herkesi mevcut açık pozisyonlar konusunda bilgilendirerek adayların istihdam anketleri ve öz geçmişlerini toplayacak, adayları listeye ekleyecek ve inşaat alanındaki şirketler ve çalışma koşulları hakkında bilgi verecek bir uzman atanmıştır.

Program kapsamında yüklenici firmalara kaynakçı, montajcı, elektrikçi, demirci, mekanik ustası, şoför, kalıpçı, işaretçi, düz işçi vs. mavi yakalı ve mühendis, ekonomist, bilişim teknolojileri uzmanı vs. beyaz yakalı personel alımı yapılacaktır. İlçenin kadın nüfusuna yönelik açık pozisyonlara özel önem verilmektedir. Halihazırda, çok sayıda mülakat yapılıp bölgenin 1100’den fazla sakini istihdam edilmiştir.

Program kapsamında Gülnar Belediyesi ofisinde her ay düzenlenecek istihdam fuarlarında ilgilenen bütün bölge sakinleri büyük şirketlerin temsilcileri ile görüşerek, pozisyon gereklilikleri, istihdam imkanları, konaklama, ulaşım ve diğer koşullar hakkında soru sorup bilgi broşürleri alabilecektir.

İş fuarları programı:

- 6 Mart - Öğleden önce TITAN2 IC İÇTAŞ İNŞAAT (JV), öğleden sonra IC IÇTAŞ NÜKLEER Düz işçi, kampta konaklayacak Bekçi, Montajcı ve Sıvacı adaylar ile görüşülecektir.

İş fuarlarına katılan diğer şirketler hakkında programın sosyal medya kanallarından bilgi edinebilirsiniz.

Sizleri Belediye ofisinde pazartesi-cuma arası saat 8.00’den 17.00’ye kadar görmekten mutluluk duyarız!

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gulnarcity.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.